Ajankohtaista

 

  Finlayson Art Area lomailee juhannuksen

  Finlayson Art Area on suljettuna 23.-26.6.

  Tervetuloa taiteen pariin taas 27.6.!

  Lue lisää

  Finlayson Art Area 2017 avautuu 9.6.

  FINLAYSON ART AREA 2017

  AVAUTUU 9.6.

  Finlayson Art Area 2017 avautuu yleisölle perjantaina 9.6. Avoinnaoloajat ovat samat kuin ennenkin; ti-pe 11-18, la-su 12-18. Vapaa pääsy! Pääsisäänkäynnit ovat Finlaysoninkuja 9 (Grafiikanpaja Himmelblau) ja Väinö Linnan aukio 13 (TR1).

  Esittelemme monipuolisen kattauksen maalauksia, videota, valokuvaa, veistoksia, lasitaidetta, grafiikkaa ja katutaidetta. FAA17 taiteilijat ovat HC Berg, Canal Cheong-Jagerroos, Outi Heiskanen, Pasi Karjula, Fanni Niemi-Junkola, Nanna Susi, Marko Vuokola, Miina Äkkijyrkkä.

  Juhlistamme Suomen sataa vuotta esittelemällä suomalaisen lasitaiteen klassikoita Collection Kakkonen kokoelmasta. Mukana mm. Sarpanevaa, Franckia ja Wirkkalaa. Uudistamme suureen suosioon nousseita katumaalauksiamme Pirkanmaan festivaalien lähitaiteilija Ville Färsaarten johdolla. Taiteilija Tuomo Rosenlund organisoi kesän aikana yhteisöllisen piirustusprojektin. Graffititaiteilija EGS toteuttaa teoksen Media 54:n aulatilan ikkunoihin.

  Esittelemme samalla makupaloja kahden taiteilijan kansainvälisestä näyttelykiertueesta: Nanna Suden ja Canal Cheong-Jagerroosin yhteisnäyttely, Blue and Red Art Project, tulee kiertämään myöhemmin muualla Suomessa sekä Sveitsissä ja Kiinassa.

  Lue lisää

  FAA Tapahtumien yö 4.8.

  Tervetuloa FAA:aan! Kaikki näyttelyt ovat auki klo 22 asti. Vapaa pääsy!

  OHJELMA
  KLO 18: suomenkieliset ja englanninkieliset opastukset alkavat Väinö Linnan aukiolta
  KLO 19: Taiteilijat puhuvat taiteesta - Samuli Heimonen (TR1:n 2. krs:n näyttelytilassa)
  KLO 20.30: Kamariorkesteri Tampere Chamber esiintyy ohjelmalla "Leffaklassikoiden Hittisävelmiä" Väinö Linnan aukiolla
  KLO 18-21: Grafiikanpaja Himmelblaussa työesityksiä: Carl Osberg näyttää kävijoille, miten grafiikka vedostetaan ja vastaa kysymyksiin.

  Welcome to Finlayson Art Area during Tapahtumien Yö! All the exhibitions are open until 22. As always, free entrance!

  PROGRAM
  6 pm: guided tours in finnish and english to the exhibitions. Start from Väinö Linna Square
  7 pm: Artist's talk - Samuli Heimonen (second floor, in his exhibition)
  8.30 pm: chamber orchestra "Tampere Chamber" plays a selection of classic movie hits in Väinö Linna Square
  6-10 pm: Graphic workshop is open in Himmelblau! Carl Osberg shows how prints are made and will answer your questions.

  Lue lisää

  Palataan vielä aurinkoisiin avajaistunnelmiin

  Palataan vielä aurinkoisiin avajaistunnelmiin perjantaille 10.6. Kutsuvierasavajaiset houkuttelivat paikalle satoja ihmisiä. Sään helliessä saimme nauttia ohjelman alkuosuuden ulkosalla. Esiintyjinä olivat Tampere Chamberin kamarikokoonpano, Pispalan sottiisin nuoret tanssijat sekä puhujina järjestäjätahot ja yhteistyökumppanit, Pertti Ketonen Grafiikanpaja Himmelblausta, Ilkka Tomperi Varmasta ja Jukka Kurttila Finlayson Oy:sta. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen avasi tapahtuman.

  Taiteilijat esiteltiiin yleisölle Kuusvooninkisen näyttelytilassa sekä nautittiin musiikista ja Panimoravintola Plevnan antimista Grafiikanpajan puolella loppuillasta.

  Valokuvaaja Jouko Järvisen kuvia avajaisista:

   

  _DSC9133

   

  _DSC9152

   

  _DSC9144

   

  _DSC9173

   

  _DSC9221

   

  _DSC9233

   

  _DSC935316

  Lue lisää

  Finlayson Art Area on avautunut yleisölle

  12.6.2016

  Finlayson Art Area on avautunut yleisölle lauantaina! Aurinkoinen, joskin tuulinen sää hellii taiteen ystäviä avausviikonloppuna. Olemme saaneet jo paljon positiivista huomiota eri medioilta. FAA on Suomen suurin ilmainen kesätaidetapahtuma. Kohteita ja taidetta riittää useammaksikin vierailukerraksi. Pilottivuonna 2015 näyttelyvieraita kävi tuhansia, tältä kesältä odotamme vielä suurempaa yleisöä. Pelkästään Finnkino Plevnassa ja Finnpark Plevnassa käy tuhansia vieraita viikosta toiseen.

  Olemme julkaisseet pilottikesän tapaan FAA-taidelehden. Se jaettiin perjantaina 10.6. 100.000 pirkanmaalaiseen kotiin Aamulehden liitteenä. Jos olet vielä lehteämme vailla, käy ihmeessä hakemassa se Finlaysonin alueelta. Saat sen esimerkiksi Galleria Himmelblausta, Finlaysoninkuja 9. Lehdessä kerrotaan monipuolisesti eri näyttelykohteista ja tämän kesän taiteilijoistamme. Mukana on myös kartta, jonka avulla on helppo suunnistaa kohteesta toiseen.

  Lue lisää

  Tunnelmia avajaisista 10.6.2016

  Aamulehden video Finlayson Art Arean avajaisista

  Kansainvälinen ja paikallinen kuvataidetapahtuma Tampereella. Videolla tunnelmia avajaisista 10.6.2016. Tuotanto: Aamulehti.

  Lue lisää

  Aamulehden videolla tunnelmia avajaisista

  10.6.2016

  Kansainvälinen ja paikallinen kuvataidetapahtuma Tampereella. Videolla tunnelmia avajaisista 10.6.2016. Tuotanto: Aamulehti.

  Lue lisää

  Aamulehti kävi kuvaamassa FAA:n rakentamista

  9.6.2016

  Aamulehti kävi kuvaamassa FAA:n rakentamista. Mukana myös Samuli Heimosen haastattelu:

  KATSO VIDEO

   

   

  Lue lisää

  Kukkataivas - urbaanit kukat pystytetään huomisaamuna

  9.6.2016

  Pekka Jylhän komea veistos, Kukkataivas - urbaanit kukat, pystytetään huomisaamuna valmiiksi Väinö Linnan aukiolle. Kova myräkkä ja sade esti teoksen viimeistelyn eilen ja tänään. Mutta paljon muuta on jo valmiina! Kuten vaikkapa kesän värikkäin näyttely: design-katumaalaukset Finlayson Oy:n kuosein. Meillä on huikeita ja erikoisia näyttelykohteita, kuten esimerkiksi 3D3-näyttelyelämys, joka koetaan sinipunalasein tai Petri Ala-Maunuksen kauhumaisema Finnkino Plevnan aulassa tai Marja Pirilän valokuvanäyttely Finnpark Plevnan portaikossa. Tässä Anetcomin miehet ovat ripustamassa parkkihallin seinään yhtä Pirilän teoskuvaa:

  FAA_2016_Pirila_Milavida

   

   

  Lue lisää

  Ensi viikolla on edessä kiireisin säpinä!

  5.6.2016

  Ensi viikolla on edessä kiireisin säpinä! Näyttelyjä pystytetään kiireellä, jotta kaikki on paraatikunnossa suurta yleisöä varten lauantaina 11.6. Näyttelypaikkoja on useita, ja kuten viime vuonna, teoksia voi bongata niin ulko- kuin sisätiloista ympäri Finlaysonin aluetta.

  Lue lisää

  Tiina Kivinen Kuusvooninkisessa

  2.6.2016

  Taidegraafikko Tiina Kivinen on toteuttanut upean kokoelman suuria monotypioita Kuusvooninkisen historiallisissa tehdastiloissa. Työt nähdään FAA:n näyttelyssä Galleria Himmelblaun tiloissa. Mukana on myös tummasävyisiä mezzotinto-tekniikalla tehtyjä töitä.

  Kivinen kertoo teoksistaan tässä: https://vimeo.com/169112732

  Lue lisää

  Värikäs Finlayson etenee aikataulussa

  31.5.2016

  Värikäs Finlayson eli Finlaysonin alueen koristelu katumaalauksin on edennyt aikataulussa. Akselilla Päämääränkuja-Finlaysoninkuja on valmiina Aalto-kuosi, Coronna-kuvio on kutakuinkin valmis. Vielä on tulossa mm. hilpeitä eläimiä seikkailemaan historiallisen tehtaan kujalle! Finlaysonin tehtaan upea historia herää henkiin ja tuo väri-iloa kesäkaupunkiin.

   

  FAA16_Coronna-kuosi

  Lue lisää

  Tulossa - Coming FAA 2016

  Jotakin kummaa on tekeillä Finlaysonin vanhassa kutomosalissa.
  Ketkä ovat vallanneet tehtaan? Mitä tästä seuraa? Tämä kaikki selviää 11.6.!

  What is happening in the old weaving hall in Finlayson factory?
  Come to find out 11.6.!

  Lue lisää

  FAA päättyi kesältä 2015

  Finlayson Art Area sulkee ovensa tältä kesältä. Kiitämme kaikkia kävijöitä tapahtuman onnistumisesta.

  Historiallisen tehdasmiljöön ja nykytaiteen yhdistelmästä syntyy ainutlaatuisen hieno konsepti. Kesän aikana tuhannet kävijät tutustuivat alueen taideteoksiin. Saimme positiivista huomiota mm. Aamulehdessä, Tamperelaisessa sekä taideharrastajien blogeissa ja suuren yleisön palautteissa.

  Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää 2016!

  *LÄMMIN KIITOS*

  ---
  Finlayson Art Area closes the doors. Warm thanks to everybody, you made it happen! See you next year.

  Lue lisää

  Finlayson Art Area päättyy sunnuntaina 23.8.

  Viimeisen superviikonlopun ohjelma:

  Taidenäyttelyt avoinna 12-17.

  Vedostusnäytöksiä Grafiikanpaja Himmelblaussa: la 22.8. vedostamassa Tommi Hietanen, su 23.8. taiteilija Janne Laine.

  Yleisöopastus su 23.8. klo 13. Kesto 1h, lähtöpaikka TR1 (Väinö Linnan aukio 13).

  Bonuksena huikea vinttinäyttely: la ja su Himmelblaun laaja taidemyyntinäyttely TR1:n 4. kerroksessa, historiallisissa kutomo- ja kehräämösaleissa. (Sisäänkäynti: Väinö Linnan aukio 13 tai Finlaysoninkuja 9) Mm. Outi Heiskanen, Pentti Kaskipuro, Tiina Kivinen, Inari Krohn, Juhani Linnovaara, Elina Luukanen, Kirsi Neuvonen, Teemu Saukkonen, Antti Tanttu, Rafael Wardi, Miina Äkkijyrkkä.

  Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy!

  Lue lisää

  Tapahtumien Yö 6.8.

  Finlayson Art Arean Tapahtumien Yö 6.8. tarjoaa ilmaista iltaohjelmaa taiteen ystäville. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-22.

  17-22 taiteilija Janne Laine vedostaa Himmelblaun grafiikanpajalla (Finlaysoninkuja 9). Tule katsomaan, kuinka taidegrafiikka syntyy.

  18-22 taidetyöpaja Himmelblaun galleriassa (Finlaysoninkuja 9). Osallistu Richard Humannin herkkien paperiveistosten tekemiseen.

  19:00 opastettu kierros FAA:n taidenäyttelyihin, kesto 1h, lähtöpaikka TR1 (Väinö Linnan aukio 13)

  20:00 performanssitaidetta Vooninkisalissa (TR1). Taiteilija Jerker Ramber esiintyy.

  21:30 performanssitaidetta Väinö Linnan aukiolla. Taiteilija Jerker Ramberg esiintyy.

  Lue lisää

  Ilmaiset yleisöopastukset

  Ilmaiset yleisöopastukset
  Finlayson Art Arean ilmaiset yleisöopastukset taidenäyttelyihin 23.8. asti joka keskiviikko klo 15 ja joka sunnuntai klo 13. Kierrokset kesto 1h, lähtöpaikka TR1 (Väinö Linnan aukio 13).
  Tervetuloa!
  Lue lisää

  Osmo Rauhalan maalaukset Vooninkisalissa

  Vooninkisalissa nähtävät Osmo Rauhalan suurikokoiset öljyvärimaalaukset ovat kaikki vuodelta 2012. Kaikki paitsi Nyrjähdys olivat esillä Rauhalan yksityisnäyttelyssä Kiasmassa 2012–2013. Kiasman näyttelyn nimi oli Elämän kirja ja se käsitteli kielen merkitystä biologiselle elämälle. Aihe löytyy Rauhalan teoksista ja kirjoituksista jo yli 20 vuoden takaa, mutta vasta Kiasman näyttelyssä taiteilija paneutui teemaan.

  Rauhala pohtii teostensa kautta ihmisten kykyä ymmärtää todellisuutta ympärillään sekä ihmisen ja luonnon suhdetta. Taiteilija nostaa teoksissaan tutun eläinsymboliikan rinnalle abstraktin merkkien maailman viitaten ihmisen tapaan käsitteellistää ja kartoittaa näkemäänsä. Esittävän ja ei-esittävän yhdistäminen kertoo samalla hänen ajatuksestaan siitä, että kaaos ja järjestys ovat yhtä aikaa olemassa.

  Osmo Rauhala alkoi maalata 12-vuotiaana isänsä huonekaluöljyväreillä. Kirjoista lukemalla hän opetteli pohjustamaan kankaat itse. Hän pääsi Nokian taiteilijaseuraan jo lukioikäisenä. Rauhalan isä kuoli eikä pojan ollut mahdollista opiskella taidetta. Rauhala opiskeli taloustieteitä ja historiaa. Saatuaan valmiiksi kauppatieteiden maisteritutkinnon hän opiskeli Vapaassa taidekoulussa ja pääsi sitten Taideakatemian kouluun. Rauhala oli varma, että taiteilijan tie oli hänelle se oikea.

  Isän kuoleman jälkeen Rauhalan vastuulle oli jäänyt perheen maatilan ja karjan hoitaminen. Hän matkusti päivittäin kolmen vuoden ajan Nokian maatilan ja Helsingin taidekoulun väliä hoitaen sekä karjan että opiskelut. Myöhemmin hän suoritti taiteen tutkinnon myös New Yorkin School of Visual Arts’ssa.

  Lue lisää

  Suomen pelimuseo saapui Finlayson Art Areaan

  Finlayson Art Areaan muutti kesäksi Neo Geo -pelikabinetti Suomen pelimuseon banderollin kera.

  Pelattavana on 150 Neo Geo -peliä, ilmaiseksi tietenkin, ja samalla on mahdollisuus tutustua upeisiin taidenäyttelyihin.

  Tervetuloa TR1:een!

  Lisätietoa museohankkeesta osoitteessa www.suomenpelimuseo.fi.

  Lue lisää

  Finlayson Art Area – taidetta historiallisessa ympäristössä

  Tampereen uusin kuvataidetapahtuma, Finlayson Art Area, on rakennettu ainutlaatuiseen miljööseen: Finlaysonin historialliselle tehdasalueelle. Vieressä kuohuva Tammerkoski on yksi Suomen kansallismaisemista, ja tuttu myös viimeisistä 20 markan seteleistä.

  Finlaysonin tehtaan historia alkaa vuodesta 1820, jolloin skotlantilainen James Finlayson saapui Tampereelle Pietarista ja perusti konepajan kosken partaalle. Tehdas siirtyi puuvillalangan valmistukseen joitakin vuosia myöhemmin, mutta vasta Nottbeck-suvun omistuksessa toiminta alkoi kukoistaa.

  Alueelle rakennettiin Suomen ensimmäinen, varta vasten tehtaan prosessituotantoa varten suunniteltu rakennus, TR1, vuonna 1837. Rakennus sai pian lempinimen Kuusvooninkinen kuuden kerroksensa mukaan. TR1:ssä käytettiin välipohjien tukena valurautapylväitä, jotka mahdollistivat isot yhtenäiset tilat ja uudenaikaisen konesarjojen käytön. Alueen tehdasrakennukset nimettiin aikanaan ykskantaan TR1, TR2 jne. TR tarkoittaa tehdasrakennusta.

  Lue lisää

  Hyvää juhannusta!

  Finlayson Art Arean väki toivottaa hyvää juhannusta!

  Olemme suljettuna pe 19.6. - ma 22.6.

  Tervetuloa katsomaan näyttelyjä taas tiistaina 23.6.

  Lue lisää

  Finlaysonin alueen kartta

  Tervetuloa seikkailemaan Finlaysonin alueelle ja löytämään kaikki taidekohteemme.

  Sisäänpääsy aina ilmainen!

  Lataa kartta tästä (PDF): FAA kartta

  Lue lisää

  Finlayson Art Area aukeaa 6.6.2015

  Finlayson Art Area -tapahtuma aukeaa yleisölle 6.6.2015. Tapahtuma on avoinna 23.8.2015 asti.

  Vapaa pääsy - free entrance

  Aukioloajat:
  ti–pe 11–17
  la–su 12–17

  Juhannuksena 19.–22.6. 2015 suljettu.

  Tervetuloa!

  Lataa tästä tapahtuman esite (PDF) : FAA flyer A4

  Lue lisää