FAA 2018 taiteilijat ja näyttelyt

Katso uusimmat uutiset etusivulta!

Näyttelyt ovat yleisölle avoinna 8.6.–26.8.2018

ti–pe 11–18, la–su 12–18. Suljettu ma ja 22.–25.6.

Opastukset joka avoinnaolopäivä! Lähtö Väinö Linnan aukiolta klo 16, kesto 1 h.

Taiteilijat ja kohteet


(Taiteilijan nimeä klikkaamalla pääset hänen kotisivuilleen.)

 • Jasmin AnoschkinRuotsalainen yksisarvinen uimakoulussa ja pari kaveria tähtipölyssä, keraamisia miniatyyriveistoksia ja isoja puuveistoksia. Paikka: Puuvillasali 1 ja Aamulehden aulan kirjakauppa. Anoschkinin hahmoissa yhdistyy vastustamattomalla tavalla söpöys ja huumori.
 • Elina Brotherus: videoteos Tuijota kiinteästi jonkun kättä, 2017. Paikka: Siperian aukio. Fluxus-liikkeestä ja Giuseppe Chiarista innoituksensa saanut videoteos, joka on toteutettu yhteistyössä Serlachius-museoiden kanssa. Video on osa Gustafissa 16.6.2018-6.1.2019 avoinnaolevaan Leikkikenttä-näyttelyä.
 • Rut Bryk: rakastetun suomalaisen keraamikon suurikokoisia reliefejä ja viehättäviä koriste-esineitä Brykin varhaistuotannosta. Paikka: Puuvillasali 2, Finlaysoninkuja 9, kerros 2B. Näyttely on lainassa Collection Kakkonen -kokoelmasta ja suunniteltu uniikkina vain FAA:aa varten.
 • Pälvi Hanni: taidegrafiikkaa. Paikka: Media54. Metalligrafiikkaa ja serigrafiaa yhdistävät työt kertovat suuria tarinoita. Ei-esittävä kuvakieli  yhdistyy luonnon orgaanisiin muotoihin.
 • Anssi Kasitonni: kaksi lyhytelokuvaa, Salladdin Castique ja ensi-illassa FAA:n minielokuvateatterissa Sakke. Luvassa on taattua Kasitonni-huumoria, sympaattista menoa ja syvällisiä tarinoita. Paikka: Media54, minielokuvateatteri.
 • Pekka KauhanenVelj` Puol –veistos (Taidepoliisi). Paikka: Väinö Linnan aukio. Veistosnäyttely Kulkue. Paikka: Finlaysoninkuja 6 (ent. Lastenkulttuurikeskus Rulla). Metalliveistosten näyttävä kavalkadi, jossa kohtaavat erilaiset ihmishahmot, valot, varjot ja metallin upea hohde. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Tampereen taidemuseon kanssa ja siihen liittyvät myös Tammerlammen veistokset.
 • Jonna KinaSomnivm. Videon ja marmoriveistoksen yhdistävä vaikuttava installaatio, joka on toteutettu Italiassa Carraran marmorilouhoksilla. Tässä tyylikkäässä ja harkitussa käsitetaideteoksessa on monia ulottuvuuksia. Paikka: Media54.
 • Rosa Liksom: Metsällä. Maalauksia, veistoksia, valokuvia, video, venäläinen nurkkaus ja suuria raanuinstallaatioita. Paikka: Vooninki, Väinö Linnan aukio 13. Liksomin suunnittelema katumaalaus, Päämääränkuja. Lisäksi veistos Panimoravintola Plevnan terassilla sekä maalaus Finnkino Plevnan aulassa. Rosa Liksomin tähänastisen uran suurin kuvataidekatsaus vie katsojan vastustamattomalle matkalle taiteilijan värikkääseen, räväkkään ja syvälliseen maailmaan.  Liksom on vahvasti mukana myös kirjailijan ominaisuudessa. Taide&Kirja-tapahtumassa on Liksomin kuratoima päivä la 25.8. sekä työpaja su 26.8.
 • Pekka Luukkola: Flight-sarjan kolme kuvaa yhdistävä suuri Flight-triptyykki: Finnpark Plevnan ulkoseinä, Itäinenkatu sekä Elements-valokuvasarja: Finnpark Plevnan portaikko. Luukkola tunnetaan mystisen kauniista luontokuvistaan, joissa tärkeänä tekijänä on pitkällä valotusajalla mukana kulkeva valon juova syvänsinisessä maisemassa.
 • Lars Nyberg (sv) tunnetun ja pidetyn pitkän linjan taidegraafikon herkkiä grafiikanteoksia, jotka piirtävät tarkkoja ja runollisia kuvia luonnon yksityiskohdista. Paikka: Grafiikanpaja Himmelblau, Finlaysoninkuja 9, kerros PB.
 • Hannu PalosuoWhat I’ve Seen With Your Eyes. Italiassa, Roomassa vaikuttavan suomalaisen Palosuon näyttäviä ja värikylläisiä maalauksia toteutettuina kahvisäkeille ja barokkisen tummalle sametille. Dramaattisia tunnelmia ja vahvojen värien loistoa. Paikka: Puuvillasali 1, Finlaysoninkuja 9, kerros 2B.
 • Sanalankoja: viisi kohdetta Finlaysonin alueella viideltä pirkanmaalaiselta kirjailijalta. Yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus ja läänintaiteilija Anna Elina Isoaro. Kirjailijat ja tekstit:
 • Siiri Enoranta, Ununkvadin tuho, mukaansatempaava ja dramaattinen tieteistarina, joka liittyy vahvasti teoksen paikkaan Finlaysoninkujan piha-alueella.
 • Johanna Hulkko, moderni loitsu, joka kietoo hulvattomalla tavalla yhteen Finlaysonin alueen, Tampereen ja nykyajan ilmiöitä, Itäinenkatu, pääportin vierus.
 • Aleksanteri Kovalainen (julkaissut aiemmin nimellä Heikki A. Kovalainen), taidokkaasti eri aikakausia yhdistävä runo, jonka ytimessä on kansalaissota ja turvapaikanhakijoiden elämä, Siperian aukio.
 • Arto Lappi, Pumpulin tyttö, koskettava runo liittyen Lapin isovanhempiin ja Finlaysonin historiaan, Paikka: Siperian aukion käsityönä maalattu runopylväs.
 • Marisha Rasi-Koskinen, Nyt, aikaa ja avaruutta kiehtovasti yhdistävä pienoisnovelli tapahtumapaikkanaan Finlaysonin vanhan savupiipun vierus Päämääränkujalla.
 • design-katutaidetta, Finlaysoninkuja, Päämääränkuja ja Väinö Linnan aukio.

 

Jasmin Anoschkin ja teoksensa My Little Poro Arabian työhuoneella.

 

Pälvi Hanni Mältinrannan työhuoneella. Kuva: Katja Villemonteix

 

Rosa Liksom

 

Pekka Kauhanen. Kuva: HAM, Maija Toivanen.

 

Jonna Kina

 

Hannu Palosuo. Kuva: Giorgio Benni.

 

Vasemmalta: kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro sekä Sanalankoja-teoksen kirjailijat Marisha Rasi-Koskinen, Aleksanteri Kovalainen, Arto Lappi, Johanna Hulkko ja Siiri Enoranta. Kuva: Siiri Kauhanen.