Finlayson Art Area 2015

Finlayson Art Area on uusi, kiinnostava kuvataidetapahtuma Finlaysonilla Tampereella. Finlaysonin historiallinen tehdasalue on Tampereen ”vanha kaupunki” ja olennainen osa kansallismaisemaa. Tapahtuma on helposti saavutettavissa: alue sijaitsee ydinkeskustassa ja näyttelyt ovat kaikille ilmaisia. Päävastuussa toimii Grafiikanpaja Himmelblau.

Kesän 2015 tapahtuma on ajalla kesäkuu–elokuu. Näyttelyihin osallistuu kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita.Osmo Rauhala toteuttaa alueen vanhimpaan tehdasrakennukseen, Kuusvooninkiseen, suuren videoinstallaation. Nykytaiteen ja vanhan tehdassalin yhtälö avaa uusia näkökulmia Rauhalan mystiseen teokseen. Vooninkisalissa on esillä taiteilijan maalauksia.Kaarina Kaikkoselta tulee monumentaalinen installaatio Satakunnankadulle. Kaikkosen teokset ovat herättäneet ihastusta näyttelyissä eri puolilla maailmaa. Saamme yhdysvaltalaiselta Richard Humannilta näyttelyyn käsitteellisiä teoksia ja veistoksia. Finlaysonin alueelle tulee myös Kari Cavénin ja Kaisu Koiviston veistoksia.

Finlayson & Co esittäytyy monipuolisella kangasnäyttelyllä, joka esittelee yhtiön tuotantoa ja historiaa. Himmelblaussa juhlitaan grafiikanpajan 25-vuotista taivalta. Galleriassa on esillä kesänäyttely, joka koostuu kotimaisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksista. Grafiikanpajan puolella pääsee seuraamaan vedostaja-taiteilijoiden työnäytöksiä ja näkemään, miten grafiikka syntyy eri tekniikoin. Oman ainutlaatuisen elämyksensä tuo pajan ikkunoista avautuva koskimaisema.