Rakentaminen – Building Up 2016

VEISTOKSELLINEN FINLAYSON

Kesämyrsky ja sade toi haasteita valtavan veistoksen pystyttämiseen, mutta Pekka Jylhän vaikuttava teos, Kukkataivas – urbaanit kukat, kohoaa pian ilahduttamaan Finlaysonin alueen kävijöitä.

 

Tapani Kokon humoristiset puuveistokset neuvottelevat keskenään, mikä olisi niille sopivin tila Finlaysonin alueella.

 

Kaisaleena Halisen puuveistokset on jo pystytetty Kuusvooninkisen kakkoskerrokseen. Seinillä on Antti Tantun teoksia.

VÄRIKÄS FINLAYSON

TAMK:n Fine Arts -oppilaat toteuttavat design-katumaalaukset Finlayson Art Areaan. Ensimmäisissä kuvissa koristellaan Finlaysoninkujaa Aalto-kuosilla. Edessä italialainen Nicoló Arnoldi. Työryhmä on kansainvälinen, Arnoldin lisäksi mukana on toinenkin italialainen, maalausprojektin tuottaja, Milanosta kotoisin oleva Lavinia Colzani.

Suomalaisten ja italialaisten lisäksi vapaaehtoisena työhön osallistuu kreikkalainen Akis Oulkeroglou. Tehtaan kujilla käy vilkas monikielinen puheensorina: on kuin olisi ulkomailla! Alla syntyy Coronna-kuosia Päämääränkujalle ja Finlaysoninkujalle:

  

Söpöt pesukarhut ovat pian valmiina vastaanottamaan yleisöä Lastenkeskus Rullan ovella Finlaysoninkujalla:

 

Maalausprojekti on yhdistänyt alueella toimivia ihmisiä tarjoamalla päivittäistä keskustelunaihetta. Siperian takaovien tupakkapaikalla käytiin vuosikausia niin, ettei ”kanssasavuttelijan” kanssa vaihdettu sanan sanaa, mutta nyt kaikki puhuvat toisilleen katumaalauksien edistymisestä, ja alueen työmiehet käyvät kehumassa katumaalareita monta kertaa päivässä. Olemme todellakin puheenaihe!

 

 

NÄYTTELYTILAT

Historiallisen tehdasrakennuksen saleihin ei saa tehdä pysyviä muutoksia, joten kaikki ripustukset tehdään erikseen pystytettyihin rakenteisiin. Tässä Vooningin tila ennen kuin seinät maalataan ja täytetään Tanya Akhmetgalievantekstiili- ja lankateoksin:

20160521_142504 (1)

TR5:n lattialla odottaa Pekka Jylhän teos Kukkataivas – urbaanit kukat pystyttämistään Väinö Linnan aukiolle. On hienoa saada tämä näyttävä teos mukaan kokonaisuuteen. Jattikukukat ovat olleet Tampereen taidemuseon varastossa vuodesta 1999, jolloin työ oli esillä EU-kokousten aikaan Keskustorilla.

20160521_142413

Kuusvooninkisen toisessa kerroksessa tuoksuu tuore puu, kun seinät on pystytetty odottamaan Samuli Heimosen maalauksia.

Marja Pirilän unenomaiset Milavida/Nottbeck-valokuvateokset kiinnitettiin Finnpark Plevnan ulkoseinään Anetcomin toimesta. Sisälle portaikkoon tulee Pirilältä näyttely.