ALDA -tanssiteos ja -installaatio elokuussa

Finlayson Art Area, Media 54:n galleria
(sisään Satakunnankadulta / Finlaysoninkujan päästä / Siperian liikekeskuksen kautta)

10.-13.8. kello 13-18
16.-20.8. kello 13-18

ALDA on koskettava installaatio, joka kulkee tanssin ja visuaalisen taiteen rajapinnalla. Installaatiossa koreografi Katrín Gunnarsdóttir ammentaa naisten kollektiivisen fyysisen työn historiasta ja erityisesti sen suhteesta toisteisiin liikkeisiin ja lauluihin. Se luo intiimin tapahtuman naisten lähentymisestä, sulautumisesta ja kokoontumisesta yhteen.

ALDAn liikemateriaali ja kuvasto syntyvät pehmeydestä, herkkyydestä ja jatkuvasti muuttuvasta liikkeestä sekä kehojen sulautumisesta ympäristöönsä. Teos on koreografi Katrín Gunnarsdóttirin ja lavastus- ja pukusuunnittelija Eva Signý Bergerin monta vuotta kestäneen yhteistyön huipentuma, jossa taidemuodot yhtyvät toisiinsa herättäen rytmisen kokemuksen aallon.

Installaation nimi ALDA eli AALTO ei ainoastaan kuvasta teoksen liikkeen luontoa, mutta viittaa myös aikaan ja historiaan, vanhaan ja ilmaantuvaan uuteen.

Tanssijat ovat osana installaatiota yhteensä kahden viikon ajan näyttelyn aukioloaikojen puitteissa.

Tekijät / created by: Katrín Gunnarsdóttir, Eva Signý Berger, Baldvin Þór Magnússon

Tanssijat / dancers: Wilma Seppälä, Wilhelmina Ojanen, Essi Koivula, Julia Tamminen sekä Védís Kjartansdóttir.

Yhteistyökumppanit / cooperators: Gerðarsafn (Kópavogur), Multiplie Dance Festival & DansiT (Throndheim), Pirkanmaan Tanssin Keskus

Jaa somessa