Finlayson Art Area 2024

Vuonna 2024 Finlayson Art Area järjestetään 10. kerran. Tapahtuma on avoinna yleisölle 14.6.25.8. Mukana on 11 taiteilijaa. Tapahtuma levittäytyy Finlaysonin alueelle ulko- ja sisätiloihin sekä Finlaysonin kirkkoon ja Finnparkiin.

NÄYTTELYT JA TAITEILIJAT

Taidetapahtuma Finlayson Art Area toteutetaan ajalla 14.6.–25.8.2024. Kyseessä on tapahtuman 10. juhlavuosi. Näyttelyt sijaitsevat sisägallerioissa, alueen pihoilla ja kaduilla sekä Finnparkin parkkihallissa ja Finlaysonin kirkossa. Kaikkiin kohteisiin on ilmainen sisäänpääsy. Kaikki kohteet paitsi Terden alataso ja Finnparkin portaikko ovat esteettömiä. Taidetapahtuma Finlayson Art Arean tuottajana toimii tuttuun tapaan Grafiikanpaja Himmelblau ja pääyhteistyökumppanina Finlaysonin alue / Työeläkeyhtiö Varma.

Finlayson Art Area 2024 -taiteilijat

Klaus Haapaniemi, veistosinstallaatio ja taidegrafiikkaa. Vanhan tehtaan Rautahalli ja Terden alataso.
Kaarina Haka, installaatio. Vanhan tehtaan Rautarappu.
Marja Helander, videoteos. Finlaysonin kirkko ja Minicinema.
Ola Kolehmainen, valokuvateoksia. Vanhan tehtaan Kutomosali 3.
Teija Lehto, puupiirroksia, Grafiikanpaja Himmelblau.
Charles Sandison, videoinstallaatio. Vanhan tehtaan Kutomosali 2.
Teemu Saukkonen, 70-vuotisjuhlanäyttely. Galleria Himmelblau ja Puuvillasali.
Katja Tukiainen ja Matti Hagelberg, Tukiaisen maalauksia ja Hagelbergin kanssa toteutettuja installaatioita ja grafiikanteoksia. Vanhan tehtaan Kutomosali 1.
Raimo Utriainen, veistosnäyttely. Kuraattorina Timo Valjakka. Yhteistyökumppanina Raimo Utriaisen säätiö. Vanhan tehtaan Rullaamo ja Kutomosali 3.
Tapio Wirkkala, hopeaesineitä ja -koruja sekä Collection Kakkosen taidegrafiikan kokoelman helmiä. Yhteistyökumppanina Collection Kakkonen, kuraattorina Juhani Kukkonen. Vooninki.
Himmelblaun 10 taiteilijaa, taidegrafiikkaa vuosien varrelta Himmelblaun omista kokoelmista. Galleria Himmelblaun myyntigalleria.

FINLAYSON ART AREA 2024 AVOINNAOLO

Avaamme näyttelyt yleisölle perjantaina 14.6. Näyttelyt ovat avoinna 25.8. asti ke–pe 11–18 ja la–su 12–18. Näyttelyt pidetään suljettuina maanantaisin, tiistaisin, juhannuksena ja juhlapyhinä. Järjestämme ilmaisia yleisöopastuksia joka lauantai kello 14.

Katumaalaukset

Kesän 2024 Finlayson Art Arean katumaalauksissa nähdään Klaus Haapaniemen sekä Katja Tukiaisen ja Matti Hagelbergin taiteeseen perustuvat aiheet. Haapaniemen aihe jatkaa hänen taidenäyttelynsä visuaalisia teemoja ja värimaailmaa. Tukiaisen ja Hagelbergin katumaalaus perustuu taiteilijoiden grafiikanteoksiin, jotka on toteutettu kevään aikana Himmelblaun grafiikanpajalla.

Media 54:n edustaa koristaa tuttuun tapaan Finlaysonin klassikko, sinivalkoinen Aalto, suunnittelijana Eine Lepistö, 1977. Päämääränkujalla juhlitaan Finlayson Art Arean 10. juhlavuotta: tapahtuman projektipäällikkö Katja Villemonteix on suunnitellut värikkään katumaalauksen Ilmapallomeri.

Ilmapalloteemaa jatkavat lasitaiteilija Janne Rahusen toteuttamat peilipintaiset, pyöreät lasiteokset, joita yleisö pääsee ihastelemaan alueen viheristutusten yhteydessä. Rahusen lasiveistoksia oli esillä Finlayson Art Areassa vuonna 2022.

Jaa somessa