Finlayson Art Area aloittaa kesän taiteilijatapaamiset

Taidettaan tulevat esittelemään lauantain tapaamisissa Anssi Kasitonni, Pälvi Hanni ja Hannu Palosuo. Esillä on rennonletkeät lyhytelokuvat minielokuvateatterissa, seesteistä taidegrafiikkaa ja täyteläisiä öljyvärimaalauksia.

Anssi Kasitonni lauantaina 28.7. Ystävätreffeillä yksinäisille
Anssi Kasitonni on tunnettu humoristisista veistoksistaan ja installaatioistaan. Finlayson Art Areassa pääosassa ovat Kasitonnin lyhytelokuvat. Taiteilijatapaaminen on osa Ystävätreffejä yksinäisille, joka on suunnattu mukavaa kohtaamispaikkaa kaverimielessä kaipaaville yksinäisille. Kello 13 alkavan opastuksen ja lyhytelokuvien katsomisen jälkeen Anssi Kasitonni kertoo taiteestaan ja elokuvistaan. Taiteilijatapaaminen on tarkoitettu Ystävätreffeille osallistuville.
Sakke on hyväntuulinen ja rento lumilautailufilmi. Kasitonni sai patentin tekniikalle, jolla hän liikuttaa pientä nukkea pienoislumilaudalla. Saladdin Castique puolestaan kertoo tarinan marjastajasta, joka löytää metsästä roskakasasta ranskalaisen salaatinkastikepullon. Pullosta tulee pullonhenki ja antaa kolme toivetta.
Lyhytelokuvat esitetään Finlayson Art Arean omassa minielokuvateatterissa Media54:n liikekäytävällä. Aidot leffatuolit on saatu lahjoituksena Finnkino Plevnasta. Sisään Media54:een: Itäinen katu tai Satakunnankatu 18 A tai Finlaysoninkujan pää.
Ystävätreffit yksinäisille on luonut Grafiikanpaja Himmelblau, ja tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.
Pälvi Hanni lauantaina 4.8. kello 14
Pälvi Hanni kertoo taiteestaan ja näyttelynsä teoksista lauantaina 4.8. kello 14 alkaen Finlaysonilla Media54:ssa sijaitsevassa näyttelytilassa. Näyttelyssä Floran talo ja muita tarinoita on esillä 12 työtä, joissa Hanni on yhdistänyt serigrafiaa ja metalligrafiikkaa. Hanni ottaa aihemaailmansa luonnosta, teosten värisävyt ja tunnelmat ovat maanläheisiä ja seesteisiä. Teemoina toistuvat luonnon antamat tunnelmat sekä tasapainon etsiminen itsensä ja luonnon kanssa.
Pälvi Hanni on tamperelainen taiteilija. Hannin suuri julkinen taideteos on valmistunut alkukesästä Vuorekseen Mäyränkoto As. Oy:öön. Hannille on myönnetty William Thuring nimikkopalkinto.
Sisään Media54:een: Itäinen katu tai Satakunnankatu 18 A tai Finlaysoninkujan pää.
Hannu Palosuo lauantaina 11.8. kello 14
Hannu Palosuo kertoo taiteestaan ja näyttelystään Galleria Himmelblaun taiteilijatapaamisessa. Palosuon näyttelyssä What I’ve Seen with Your Eyes on esillä uusia suurikokoisia öljyvärimaalauksia sekä aiemmasta tuotannosta kertovia pienikokokoisia teoksia.
Palosuo poimii aiheensa arkipäivän elämästä, mutta nostaa ne merkityksellisiksi. Teosten pohjina hän käyttää niin vanhoja kahvisäkkejä kuin pehmeää samettia. Mehevän värikkäät pinnat ovat kuin suoraan Rooman auringon alta, ja samettipohjamaalaukset uhkuvat tummaa dramatiikkaa.
Palosuo on asunut jo lähes 29 vuotta Roomassa. Hän on edustanut kolme kertaa Italiaa Venetsian biennaalissa, ja järjestänyt useille suomalaisille taiteilijoille näyttelyitä Italiaan. Palosuo on kutsuttu Rooman taideakatemian kunnia-akateemikoksi vuonna 2009.
Sisään Galleria Himmelblauhun: Finlaysoninkuja 9, hissillä kerros 2 B.
Finlayson Art Arean kaikkiin näyttelyihin ja taiteilijatapaamisiin on vapaa pääsy. Tapahtumat järjestää Grafiikanpaja Himmelblau osana FAA:aa. Näyttelyt ovat avoinna 26.8. asti ti-pe kello 11-18, la-su kello 12-18. Suljettu ma. Ilmainen yleisöopastus on ti-su kello 16, lähtö Väinö Linnan aukiolta, kesto yksi tunti. Näyttelyt ovat esteettömiä ja koiraystävällisiä.
Lisätietoja
tapahtumajohtaja Pertti Ketonen
0500 625 564
projektipäällikkö Katja Villemonteix
050 366 3822
Jaa somessa