Perjantaina 17.8. kirjailijatapaaminen: Tuija Välipakka

Finlayson Art Area liputtaa paikalliskirjallisuuden puolesta: Pirkkalaiskirjailijoita vieraina pop up-kirjakaupassa (Aamulehden aula, Siperia) 3.8., 10.8. ja 17.8.!

Tuija Välipakka on omien sanojensa mukaan runoilija, kirjailija, runolähettiläs, puheenjohtaja, äiti, vaimo, tytär, pikkusisko, sukankutoja, intohimoinen kotikokki ja kuuden kissan omistama maailmantarkkailija. Välipakka on palkittu kahdesti Pirkanmaan kirjoituskilpailussa, ja hän on kirjoittanut kaksi romaania ja neljä runokokoelmaa, joista uusin Uutisia! julkaistiin tänä vuonna. Jo Välipakan ensimmäinen runokokoelma Lasimorsian (2003) oli arvostelumenestys. Hänen toinen kokoelmansa Klovnin pelko (2010) sai Tampereen kaupungin luovan kirjallisen työn palkinnon. Välipakka toimii myös Tampereen seudun ammattikirjailijoiden, Pirkkalaiskirjailijat ry:n puheenjohtajana, sekä ohjaa erilaisia sanataideryhmiä ja toimii runolähettiläänä mm. SUOMI ON RUNO -blogissa, joka oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Pirkkalaiskirjailijoiden yhdistyksen toiminnan tavoitteena on innostaa suurta yleisöä lukemaan, tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä ja edistää kotimaista kirjallisuutta.

Kesän alussa Finlaysonille luotiin Sanalankoja-teos, jonka viisi tekstiä tilattiin uniikkeina tilaustöinä viideltä pirkanmaalaiselta kirjailijalta. Nyt Finlayson Art Area tuo entisestään paikalliskirjailijoita osaksi taidetapahtumaa: elokuun aikana Aamulehden aulassa (Siperian liiketila) sijaitsevaan kirjakauppaamme saapuvat Johanna Valkama, Anneli Kanto ja Tuija Välipakka, jotka odottavat innolla pääsevänsä signeeraamaan teoksiaan ja keskustelemaan kirjallisuudesta vieraiden kanssa. Tule sinäkin paikalle!

Jaa somessa