Taiteilija­tapaaminen: Meri Westlin la 20.8.

Taiteilijatapaaminen: Meri Westlin
lauantaina 20.8. kello 14:30-15:30
lähtö Väinö Linnan aukion lavan vierestä

Tervetuloa tapaamaan taiteilija Meri Westliniä ja kuulemaan hänen teoksestaan Garderobi 22. Finlaysonin Rautarapussa sijaitseva installaatio on ollut kesän yksi kuvatuimpia teoksia. Westlin kertoo teoksen taustoista ja taiteellisesta työskentelystään.

Finlayson Art Arean opastuskierros on juuri ennen taiteilijatapaamista, joten voit vaikka yhdistää nämä kaksi tapahtumaa! Opastuskierros näyttelyihin alkaa kello 13 Väinö Linnan aukion lavan vierestä ja päättyy Siperiaan kello 14:15.

Meri Westlin on kutonut metallilangasta ilmavia, miltei aineettomia vaatteita tai vaatteiden torsoja, kuten hän itse niitä kutsuu. Kepeiden veistosten sarja muodostaa korkealle nousevan installaation, Garderobi 22, vanhaan Rautarappuun. Komea pitsimäinen rappu on tuotu Finlaysonin tehtaalle Manchesterista vuonna 1875.

Kokonaisuutta varten Meri Westlin on keskustellut eläkkeellä olevan Eeva Vuorelan kanssa. Vuorela työskenteli Finlaysonilla kutojana 41 vuotta. Vuorelan kertomukset inspiroivat Westliniä luomaan teoksen, joka on kunnianosoitus puuvillatehtaan työntekijöille. Suurin osa heistä oli niin sanottuja pumpulityttöjä, ja heitä ajatellen installaatiosta löytyy siroja mekkoja ja hentoja uimapukuja

Jaa somessa