Finlayson Art Arean katumaalausalue uudistuu

Finlayson Art Arean katumaalausalue kulkee tänä kesänä teemoilla historia, puutarha ja Väinö Linna. Katuihin maalataan tekstiilimalleja Finlaysonin historian varrelta, kukkakuvioita sekä Väinö Linnan tekstejä.

Finlayson Art Area avautuu yleisölle 4.7. Tapahtuma toteutuu aiottua suppeampana keväällä toiminnan pysäyttäneen koronan takia, mutta tiedossa on silti useampi elämyksellinen näyttelykokonaisuus, joihin on yleisöllä tuttuun tapaan vapaa pääsy.

Monen perheen suosima katumaalaustapahtuma jouduttiin perumaan koronan takia, mutta paraikaa Finlaysonin kaduille syntyy värikkäitä kuvioita kahden juhlavuoden kunniaksi: Finlaysonin alue täyttää 200 vuotta ja Väinö Linnan syntymästä on 100 vuotta.

Tämän kesän teemoina ovat historia, puutarha ja Väinö Linna. Finlayson Art Arean työryhmä on valikoinut katumaalauksiin Finlaysonin historiasta tekstiilimalleja, joista vanhimmat ovat vuodelta 1830. Mukaan on otettu useita kukkakuvioita, mikä yhdistää katumaalausalueen Media 54 -rakennuksen katolle rakennettuun kattopuutarhaan, jonka on suunnitellut taiteilija Anni Rapinoja. Vanhan tehtaan ylimmässä kerroksessa toimivan Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy:n Karoliina Saviluoto on vastannut katumaalausten suunnittelusta katutilaan.

Tänä vuonna sanataide saa laajaa näkyvyyttä: katuihin maalataan useita tekstiotteita Väinö Linnan tuotannosta. Mukana on niin suurelle yleisölle tuttuja lausahduksia kuin filosofisempaakin pohdintaa. Katumaalaukset ja tekstiotteet sijaitsevat Vanhaa tehdasta ympäröivällä alueella. Väinö Linnan tekstien ohella sanataidetta edustaa alueella tänä kesänä 11-osaiseksi kasvava Sanalankoja-teos.

Finlayson Art Arean tuottaa Grafiikanpaja Himmelblau ja mahdollistaa alueen kiinteistöt omistava Varma.  Kiitämme katumaaleista yhteistyökumppani Tikkurilaa ja Väinö Linnan tekstiotteiden käyttöluvasta Väinö Linnan perikuntaa sekä talkootyöstä tänä vuonna 30 vuotta täyttävää Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy:tä.

 

Finlayson Art Area 2020 4.7.–30.8.

ti–pe 11–18, la–su 12–18. Suljettu ma ja juhlapyhinä. Vapaa pääsy.

Pääsisäänkäynnit: Vooninki, Väinö Linnan aukio 13 ja Galleria Himmelblau, Finlaysoninkuja 9 kerros 2B. Katumaalaukset: Väinö Linnan aukio, Finlaysoninkuja ja Päämääränkuja.

 

Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat.”

Väinö Linna: Tuntematon sotilas, Koskela Rahikaiselle.

 

Lisätietoja:

tapahtumajohtaja Pertti Ketonen: 0500 625 564 / pertti.ketonen@himmelblau.fi

projektipäällikkö Katja Villemonteix: katja@finlaysonartarea.fi

Jaa somessa