Ensimmäisinä julkaistut taiteilijat: Rosa Liksom ja Pekka Kauhanen

Kesän 2018 Finlayson Art Areassa nähdään muun muassa Rosa Liksomin suunnittelema katumaalaus ja Pekka Kauhasen suuria veistoksia.
Kesätaidetapahtuma Finlayson Art Area tuo Finlaysonin alueelle Pekka Kauhasen näyttävät veistokset. Väinö Linnan aukiolle nousee suuri patinoidusta pronssista valmistettu teos Velj’puol (Taidepoliisi) ja Lastenkulttuurikeskus Rullan tyhjäksi jäävään tilaan usean veistoksen kokonaisuus pitkälle catwalkille. Kauhanen on ajankohtainen taiteilija Talvisodan kansallisen muistomerkin myötä. Hän on myös tuttu tamperelaisille Kuninkaankadun kävelykadulla sijaitsevan Odottajan puku -veistoksen myötä.

Taiteilija ja Finlandia-kirjailija Rosa Liksom esittäytyy yleisölle tänä kesänä ensimmäistä kertaa Suomessa katumaalaustaiteilijana. Teoksen aiheena on riemukkaan värinen robottipuu ja erilaisia robotteja, jotka toteutetaan Päämääränkujalle. Vooninkiin tulee Liksomilta monipuolinen näyttely, joka yhdistää kuvataiteen eri lajeja, valokuvaa, videota, veistoksia, maalauksia ja installaatioita. Punaisena lankana kulkee teema Metsällä. Tiedossa on taiteilijalle tuttuun tapaan hurjia aiheita, iloisia värejä ja hykerryttäviä muotoja. Maalauksissa eläimet metsästävät ihmisiä ja valokuvasarjassa eri ihmistyypit varustautuvat kommandopipoin ja erilaisin asein. Raisuilta kuulostavat aiheet on pehmitetty Liksomille ominaisella huumorilla.

Aamulehden juttu löytyy tästä.

Jaa somessa