Finlayson Art Area julkistaa kesän loput kuvataiteilijat

Hannu Palosuon maalauksissa väriä ja dramatiikkaa, grafiikannäyttelyissä seesteisiä luontokokemuksia

Italiassa asuva ja vaikuttava Hannu Palosuo on toteuttanut Finlayson Art Areaa varten upean ja värikkään näyttelyn. Mukana on sekä kankaalle, sametille että suurille kahvisäkeille maalattuja, Italian aurinkoa hehkuvia kukkia ja ihmishahmoja. Barokkisen tummalle sametille tehdyt maalaukset luovat kokonaisuuteen annoksen dramatiikkaa. Hannu Palosuon näyttely tulee esille Puuvillasaliin, Galleria Himmelblaun tilaan.

Ruotsalainen Lars Nyberg (s. 1956) on arvostettu ja pidetty pitkän linjan taidegraafikko. Nyberg tunnetaan taidokkaasta piirustusjäljestä ja naturalistisista aiheistaan. Hänen tekniikkansa on kuivaneula. Vedosten tunnelmissa toistuvat hiljaiset hetket, melankolia ja kasvitieteellisen tarkka havainnointi. Nybergin teoksia on tärkeissä kansainvälisissä kokoelmissa, kuten British Museum (Lontoo) ja Metropolitan Museum of Art (NYC). Nybergin herkkiä teoksia tullaan näkemään Grafiikanpaja Himmelblaussa.

Tamperelainen Pälvi Hanni (s. 1972) yhdistää töissään kahta tekniikkaa. Serigrafia tarjoaa mehukkaan tasaiset väripinnat, ja akvatinta synnyttää paperille hennot sävymaailmat ja valöörit. Aihemaailma kumpuaa luonnosta. Hannin uusimmat teokset pukevat suuret tarinat kohti pelkistetympää, entistä abstraktimpaa ilmaisua. Uusina väreinä ovat maavärien ja sinisen rinnalla vihreä ja punainen. Hannin näyttely tulee esille Media54:n tiloihin.

Aiemmin julkistetut taiteilijat ovat Jasmin Anoschkin, Elina Brotherus, Rut Bryk, Anssi Kasitonni, Pekka Kauhanen, Jonna Kina, Rosa Liksom ja Pekka Luukkola.

Lars Nyberg, Silence. Kuva: Jouko Järvinen.
Lars Nyberg, Silence. Kuva: Jouko Järvinen.
Pälvi Hannin grafiikanteos. Kuva: Jouko Järvinen.
Pälvi Hannin grafiikanteos. Kuva: Jouko Järvinen.
Hannu Palosuon maalaus sametille.
Hannu Palosuon maalaus sametille.
Jaa somessa